Verkoop & Installatie

Mozeskerk Biezelinge

Verkoop en installatie

Twee activiteiten die dicht bij elkaar liggen, veel apparatuur verkopen wij direct aan de gebruiker.
Het kan gaan om een enkele microfoon of kabel, tot complete geluidsinstallaties die worden gebruikt voor bijvoorbeeld scholen, dorpshuizen, bands en kerken. 

Als het gaat om permanente installatie kiezen veel klanten ervoor de totale inbouw en installatie door ons te laten verzorgen.

Met onze jaren lange ervaring en gesteund door een groot netwerk van leveranciers weten wij van elk project een succes te maken. 

Projecten

Shure Microflex MX 412 zwanenhals desktop

In de diensten wordt gebruik gemaakt van 3 vaste microfoons.  Handmatige bediening was niet gewenst. Omdat in sterk galmende ruimtes automatische inschakel- en mute- systemen vaak fouten maken  door omgevingsgeluiden of te hoge schakeldrempels kozen we voor een  gewaagde oplossing: drie zwanenhals microfoons  voortdurend open en klaar voor gebruik, zonder te hoge gevoeligheid voor rondzingen of  aandeel in ongewenste bijgeluiden.

Shure microflex presteerde in deze toepassing  het vrijwel onmogelijke, en werkt probleemloos met 3 open microfoons en een buitengewoon natuurlijke weergave!

Luidsprekersysteem voor schip RK Kerk te Nw. Vossemeer

Na diverse luisterproeven en akoestische metingen en berekeningen hebben we voor de geluidsversterking in deze zone besloten gebruik te maken van meerdere kleine luidsprekers.

Door een zorgvuldige plaatsing en de juiste processing wisten we ook in deze akoestisch lastige ruimte een zeer goede verstaanbaarheid te bereiken.

Daarnaast is ook de authentieke klank van het geluid bewaard gebleven.

AL Seeburg als hoofdsysteem voor RK Nieuw Vossemeer

In deze Rooms Katholieke Kerk vinden ook regelmatig optredens plaats van muziek groepen. Om deze reden kozen we voor het weergavesysteem voor drie zônes. In  koor en schip plaatsten we een systeem bestaande uit kleinere boxen die voornamelijk spraak en afgespeelde muziek voor hun rekening nemen. Het hoofdsysteem geeft het hele spectrum weer en is ook buitengewoon geschikt voor live muziekweergave.

Verplaatsbaar beeldscherm voor diverse toepassingen

Voor zelfstandig gebruik tijdens bijeenkomsten in de ontmoetingsruimte  van de Protestantse Kerk te Hoek is een 65 inch beeldscherm van LG geplaatst. Dit scherm wordt ook gebruikt om het beeld van de video-wall door te zetten wanneer de ontmoetingsruimte bij de kerkzaal wordt getrokken.

Videowall LG schermen in Protestantse Kerk te Hoek

In de Protestantse Kerk te Hoek realiseerde Audio-Consult een video-wall van 9 LG 42 inch LED schermen. De digitale aansturing vindt plaats vanaf de bedieningstafel achterin de kerk. Hier bevindt zich ook de bediening van de geluidsinstallatie.

Luidsprekersysteem AL Seeburg A2 in PKN Hoek

Aan het hoofdsysteem werden een aantal specifieke eisen gesteld. Het systeem moest beschikken over een uitstekende spraakverstaanbaarheid,
voldoende kwaliteit en vermogen hebben om muziek af te spelen, en bovendien live (veelal akoestische) muziek weer kunnen geven.

Eis was dat de luidsprekers zo onopvallend mogelijk moesten worden gemonteerd. Daarom moesten de luidsprekerboxen op de zwarte staalprofielen worden bevestigd.  De montage beugels hebben we daar dus op verlijmd!

Geluidsinstallatie voor petanque centrum

Voor een Jeu de Boulesvereniging plaatsten wij een nieuw luidsprekersysteem in twee hallen en het gehele buitenterrein. Met een normaal volume en zonder feedback of galm in alle hallen perfect verstaanbaar geluid. Door optimale spreiding met weerbestendige luidsprekers ook buiten overal goed verstaanbaar zonder overlast voor de omgeving.

Complete binnen en buiteninstallaties

In opdracht van Sportcentrum Groenewoud installeerden wij een buiteninstallatie voor noodoproepen en achtergrondmuziek. Met slechts vier hoornluidsprekers wisten we een goede dekking te krijgen over het gehele complex. Door het centreren van de weergevers was nergens hinder van storende galm of echo.

Spraak versterking

Spraakversterking is een kunst op zich. Je weet soms niet welke microfoon optimaal zal presteren. Bij het inrichten van een noodgebouw kwam onze ruime voorraad verhuurmateriaal goed van pas bij het experimenteren welke microfoon gebruikt moest worden. Uiteindelijk viel de keuze op een instrument-microfoon. Die zagen we dus van te voren niet aankomen!